Molen Prins van Oranje
Molen de Prins van Oranje-b
Molen de Prins van Oranje-c
Molen de vrijheid producten

Molen De Prins Van Oranje

“Al vanaf 1700 actief”

Over Molen de Prins van Oranje

De Prins van Oranje is een walmolen in Buren, Gelderland. Het is een ronde stenen stellingmolen die als korenmolen is ingericht. De molen staat op de Molenwal en is in 1716 gebouwd als vervanging van een eerdere standerdmolen op dezelfde plaats.

Herstel en restauratie van de molen
In 1911 brak brand uit, waarna de Prins van Oranje is hersteld en verhoogd. Bij de reparatie is gebruikgemaakt van onderdelen uit een oude oliemolen, genaamd De Reus.

Klassenuitje Molen de Prins van Oranje
Molen De Prins van Oranje 1

Activiteiten en winkel

We staan met onze molen midden in het bruisende stadje Buren. Aan diverse evenementen doen we jaarlijks mee, zoals: Koningsdag, Bevrijdingsdag, Molenweekend, Buren Bijzonder, de oude ambachtenmarkt en het Open Monumentenweekend. We doen er, met ons hele team, alles aan om de molen mee te laten draaien in het stadje. Het hele jaar door, zijn we iedere zondagmiddag geopend met onze molen en molenwinkel. In de molen worden, door onze enthousiaste gidsen, rondleidingen gegeven en ook voor een internationaal bezoek, draaien we onze hand niet om. In de molen wordt lokaal graan tot meel gemalen. Een prachtige samenwerking tussen het Wilgje en onze molen.

Meer over De Prins van Oranje

Technische informatie

Voor liefhebbers van molens zijn vaak ook de technische details interessant. Op de website van de Nederlandse molendatabase vind u alle informatie over De Prins van Oranje.

Fraaie fotolocatie

Molen De Prins van Oranje staat in het mooie stadje Buren. Het is zeer de moeite waard om bij een bezichtiging van onze historische molen ook de regio en ons stadje te bezoeken.

Bezichtigingen

U bent welkom om molen De Prins van Oranje individueel te bezoeken. Voor bijzondere wensen, klassenuitjes en groepsbezichtigingen, kunt u het beste eerst contact met ons opnemen.

De Molenwinkel

De molenwinkel heeft een ruim assortiment aan meel, cake, koek, brood en biologische producten. Kom een keer langs of bestel via onze webshop.