70482425_1319754428193347_5038476815551692800_o
Bezoek Molen de Vrijheid
Foto-Molen-de-vrijheid
Molen de vrijheid producten

Molen de Vrijheid

“In de naam wordt verwezen naar de vrijheid na de tweede wereldoorlog”

Over Molen de Vrijheid

De Vrijheid is een ronde stenen korenmolen aan de Molendijk even buiten Beesd in de Nederlandse gemeente Geldermalsen. Op de plaats van De Vrijheid stond al sinds de 14e eeuw een molen die onder de abdij Mariënwaerd viel. Het exacte bouwjaar van de huidige molen is onbekend, maar ligt ergens in de 18e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden met de molen seinen gegeven aan het verzet. Bij de restauratie in 1968 heeft de tot dan toe naamloze molen zijn huidige naam “De Vrijheid” gekregen, als herinnering hieraan. Jarenlang heeft de familie Van Beekhuizen op de molen gewoond en gewerkt.

Molen de Vrijheid-Educatie
Molen de Vrijheid Beesd-900x700

Activiteiten Molen de Vrijheid

Tegenwoordig wordt de molen bemenst door de vrijwillig molenaars Cees de Jong en Justin van den Heuvel, die met de molen draaien en ook weer echt malen. Prachtig is het om de molen van de binnenkant te bekijken. U kunt altijd langskomen voor een bezoek of een rondleiding. Verder is de omgeving waarin de molen staat al uw bezoek zeker waard. Ook per fiets of wandelend is dit een erg mooie route. Voor groepsbezoeken of bijzonderheden kan altijd een afspraak worden gemaakt. Sinds enige tijd is er ook een uitgebreide molenwinkel in de molen gevestigd waar lekkere producten worden verkocht.

Meer over Molen de Vrijheid

Technische informatie

Voor de liefhebbers van molens zijn vaak ook de technische details interessant. Op de website van de Nederlandse molendatabase vind u al deze informatie over De Vrijheid.

Fraaie fotolocatie

Molen de Vrijheid is zowel van buiten als binnen hét ultieme monument om de meest fraaie fotoreportages te maken. De locatie en de omgeving zijn perfect voor de mooiste kiekjes.

Bezichtigingen

U bent van harte welkom om Molen de Vrijheid individueel te bezoeken. Voor, bijzondere wensen, klassenuitjes en groepsbezichtigingen, kunt u het beste eerst contact met ons opnemen.

De Molenwinkel

De molenwinkel heeft een ruim assortiment aan meel, cake, koek, brood en biologische producten. Kom een keer langs of bestel via onze webshop.